DE LA INIMĂ LA INIMĂ – EDIȚIA A II-A

SCRISOARE DESCHISĂ

              DRAGI VOLUNTARI ȘI PRIETENI,        

         Am ajuns la finalul celei de a doua ediții a campaniei „De la inimă la inimă”. În cea mai aglomerată perioadă a anului, ne-am oprit pentru câteva minute pentru a întinde o mână de ajutor celor în nevoie. Am arătat, prin micile noastre gesturi, că nu bradul îmbrăcat în beteală viu colorată sau cozonacul aburind fac din Crăciun o sărbătoare specială, ci faptul că – în ciuda agitației și oboselii specifice acestei perioade – ne aplecăm la cei în suferință, devenim mai buni, mai atenți la cei din jurul nostru.

       În iarna anului 1995, Coca-Cola a creat o reclamă de Crăciun cu mesajul: „Vin sărbătorile, e timpul să dăruiești.”

       Nu cred că există un exemplu mai clar al mentalității eronate căreia mulți îi suntem încă robi. Nu există o perioadă în care putem dărui, din 1 până în 24 decembrie, de luni până vineri, de la 8 la 16. Putem dărui oricând, în fiecare clipă – și mai important de atât – putem dărui orice: un zâmbet cald, o mângâiere, o mână de ajutor, cinci minute din timpul nostru, până și un simplu „ce anume te macină?”

Dacă spiritul Crăciunului înseamnă a fi mai buni și mai aproape de cei suferinzi, atunci tot anul să fie – în inimile noastre – o sărbătoare.

„Nu mă aștept de la nimeni să schimbe lumea – spunea Ady Endre – singurul lucru pe care îl cer de la voi este să rămâneți oameni, în orice împrejurare.”

Dar oare micile noastre gesturi nu pot schimba lumea?

Dați-mi voie să vă răspund la această întrebare cu o mică povestioară.

În 2012, când prima ediție a campaniei era încă la început, un domn mă contactează on-line și-mi spune următorul lucru: „Sunt din România, dar trăiesc în altă țară. Provin dintr-o familie cu puține posibilități financiare. Îmi amintesc și acum de Crăciunul pe care l-am avut la vârsta de doisprezece ani, când am primit un pachet din Germania. Vreau să întorc gestul și să pregătesc și eu un pachet pentru un copil sărman din România.”

Două săptămâni mai târziu primesc pachetul de la domnul respectiv. Îl duc unui băiat dintr-un ONG cu care colaborez de ani de zile. Băiatul desface pachetul cu foarte mare nerăbdare. După ce a examinat cu atenție conținutul pachetului, mă întreabă:

–   Cei de la Asociația Speranța – un alt ONG cu care colaborez și pe care l-am mai vizitat împreună cu el – vor primi anul ăsta dulciuri?

– Nu, nu cred – i-am răspuns.

–   Ba vor primi! îmi spune cu un zâmbet cald – și pune deoparte toată ciocolata pe care o primise cadou (o cantitate destul de mare). În aceeași după-masă și-a împărțit dulciurile cu 30 de copii.

Iată deci, cum un gest al unui german, în urmă cu două decenii, a adus zâmbetul pe buzele a 30 de copii.

 

       Anul acesta am reușit împreună să burdușim sacul Moșului cu peste două sute de pachete. Punctele esențeale ale campaniei de anul acesta au fost:

  1. Cu ajutorul unei donații generoase din partea domnului George Costache am realizat 50 de pachete (fiecare pachet conținând 11 sortimente diferite de dulciuri) pentru copiii Centrului Speranța pentru Colonie. Pachetele au fost oferite micuților în cadrul spectacolului Dăruind vei dobândi, realizat de doamna Andrioni Felicia.
  2. Alături de echipa Kapital Tv – în cadrul campaniei Un Crăciun pentru fiecare – am realizat 20 de pachete consistente, constând în haine, jucarii, dulciuri, fructe, produse de panificație și produse igienico-sanitare. Mare parte din merit îi revine domnișoarei Ionela Purcaru, a cărui efort a fost răsplătit cu zâmbete de copii.
  3. Împreună cu Fabrica lui Moș Crăciun, sub conducerea domnului Eduard Wersanski – am realizat peste 120 de pachete pentru copiii și familiile nevoiașe din Petroșani.
  4. Toți copiii de la Casa Pollicino au primit felicitări personalizate de Crăciun, din partea soților Adrian și Anca Pascu.

       Pe această cale, mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, care ne-au susținut moral sau material – și fără de care nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil.

       Vă doresc un Crăciun plin de iubire alături de cei dragi, multă sănătate, bucurii și un an nou plin de împliniri.

      Cu stimă,

Coordonator proiect: Alin Fazakas

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s